Ο Πικάστρο ψάχνει το χρώμα που δεν υπάρχει

Ο Στέλιος Κρητικός σε κερδίζει αμέσως με το χαμόγελό του. Αγαπά τα ταξίδια και τον έχουμε όλοι γνωρίσει μέσω του θεάτρου και της τηλεόρασης. Παράλληλα, κάτι που ίσως δε γνωρίζεις γι’ αυτόν είναι πως πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο παιδικό του βιβλίο, «Ο Πικάστρο ψάχνει το χρώμα που δεν υπάρχει» από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Με αφορμή, λοιπόν, μια διάσημη πεταλούδα ζωγράφο, τον Πικάστρο, θα συνομιλήσουμε σήμερα…

 

Κύριε Κρητικέ, ποια ήταν το κίνητρο για τη συγγραφή του συγκεκριμένου παιδικού βιβλίου;

Η αφορμή για τον Πικάστρο ήταν η παρουσία μου σε ένα απαγορευμένο μέρος, πολύ μακριά από την Ελλάδα μας , όταν είδα το χρώμα που δεν υπάρχει!

 Συστήστε μας τον Πικάστρο…

Ο Πικάστρο είναι μια πεταλούδα ζωγράφος, πολύ φημισμένη και ξακουστή, καθώς τα έργα της ταξιδεύουν με επιτυχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης!

 «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα», είπε ο Νίκος Καζαντζάκης. Τελικά ο Πικάστρο ζωγράφισε τον παράδεισό του;

Για εμένα ο Πικάστρο με τα πινέλα και τα χρώματά του ζωγράφισε την ελευθερία του. Την ελευθερία της σκέψης του, του πάθους του, της τόλμης, της δημιουργίας, αλλά και την ελευθερία της ψυχής του!

Ποιος είναι ο προσωπικός παράδεισος που ονειρεύεστε να δημιουργήσετε;

Για μένα ο παράδεισος είναι η οικογένειά μου. Ο χρόνος και οι στιγμές μου μαζί τους . Από εκεί και πέρα «… δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λεύτερος»!

 Πώς μπορούμε, κατά τη γνώμη σας, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να τολμούν και να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους;

Το κάθε παιδί αντιλαμβάνεται την ενθάρρυνση και τη συμβουλή διαφορετικά . Δεν υπάρχει ένα εγχειρίδιο ενθάρρυνσης και συμβουλών που να συνιστά εχέγγυο για όλους. Δεν είναι μηχανές τα παιδιά . Η συμβουλή που θα έδινα στους γονείς είναι να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, για να μπορούν να ανακαλύψουν τον καλύτερο τρόπο απέναντί τους!

Ποιο παιδικό παραμύθι ήταν το αγαπημένο σας;

Σαν παιδί δεν είχα αγαπημένα παραμύθια. Τα γνώρισα μεγάλος κι έχω ξεχωρίσει το παραμύθι του Πίτερ Παν!

 Ποιος ήρωας παιδικού παραμυθιού θα θέλατε να ήσασταν;

Ο ήρωας που θα ήθελα να είμαι είναι ο Άγιος Βασίλης! Έχεις σίγουρο το γύρο του κόσμου μια φορά το χρόνο!

 Τι σας δίδαξαν τα δικά σας παιδιά, καθώς απ’ όσο κατανοώ είστε πολύ κοντά στα παιδιά σας σε καθημερινή βάση και έχετε μια ουσιαστική σχέση;

Μέσα από τα παιδιά μου κατάλαβα ότι είναι εκείνα που καθρεφτίζουν μεγάλο μέρος μου. Οι γονείς διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των παιδιών. Μαζί κερδίζουν, αλλιώς ο γονιός  χάνει.

Ποια γονεϊκή συμβουλή κρατάτε ή είναι το μότο σας;

Το μότο μου είναι: «Τα καλύτερα έρχονται». Επίσης, το «Κάνε αυτό που πρέπει και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

Τι σας δίδαξαν τα ταξίδια που κάνατε;

Να θέλω και αλλά ταξίδια! Τα ταξίδια στη ζωή μου πλέον είναι οξυγόνο στο μυαλό και τροφή στην ψυχή μου. Κάθε ταξίδι είναι και ένα θεμέλιο στην προσωπικότητά μας!

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Έχω πολλά μελλοντικά σχέδια αναφορικά με το θέατρο και τη συγγραφή, αλλά θα ήταν καλύτερα να τα πούμε εκ νέου στο μέλλον! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!

(Visited 5,893 times, 1 visits today)

Leave A Comment