Κέικ πορτοκαλί με blueberries

Αυτό το κέικ είναι ό,τι πρέπει για να το ετοιμάσετε μαζί με τα μικρά σας και να γευτείτε κάτι διαφορετικό! Γιατί τα Χριστούγεννα στο σπίτι πρέπει να κάνεις το απόλυτο comfort food!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
  • Θερμοκρασία : 180°C
  • Σκεύος: στρογγυλή φόρμα για κέικ

Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα βούτυρο (λιωμένο)
  • 3 αυγά
  • 2 κ. σ. γιαουρτάκι
  • 3/4 κούπας γάλα (αμυγδάλου)
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κ. γλ. υγρή βανίλια
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φακελάκι σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 10 blueberries
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1   1/2 κούπα αλεύρι

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, αλεύρι και αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ κακάο: βούτυρο, χυμό πορτοκαλί, ζάχαρη, αυγά, blueberries και γάλα.
  • Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2′, έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4′.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ  στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς  για 50′-55′, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10′ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα, ώστε να κρυώσει καλά.

   Για το γλάσο

  • Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε – πότε. Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
  • Αφού τοποθετήσουμε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνουμε με το γλάσο του. Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.

Καλή όρεξη!

Η Κιρέντα και η μητέρα της Βιολέτα διατηρούν τον λογαριασμό @foodbuddiesgr στο Instagram

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave A Comment