Κοτόπουλο με noodles και sauce teriyaki

Αν θες να διευρύνεις τους γευστικούς σου ορίζοντες και να εκπλήξεις τους γευστικούς σου κάλυκες, τότε δοκίμασε αυτήν τη συνταγή. Αν τη φτιάξεις μια φορά, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθουν κι άλλες πολλές…

       Υλικά

  • 500 gr στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 4 πιπεριές (κόκκινες και κίτρινες) σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μέτριο τρυφερό μπρόκολο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδάκι

       Για την teriyaki sauce:

  • 120 gr soya sauce
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. τριμμένο ginger
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ

      Εκτέλεση 

  • Σε ενα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
  • Ενώ σοτάρουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπρόκολο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την teriyaki sauce.
  • Ρίχνουμε την sauce μόλις το κοτόπουλο είναι σχέδον έτοιμο.
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρουμε με νουντλς (my favorite: black rice noodles).

Μια συνταγή διά χειρός της Λεωνίδα Έλενας, που μπορείτε να την εντοπίσετε και στο Instagram στο @youngforks

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave A Comment