Λαχταριστή Τραγανή Μηλόπιτα

Μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε γρήγορα μια λαχταριστή – τραγανή μηλόπιτα, που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Γιατί και η quarantinelife θέλει τη μηλόπιτά της…

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
  • Θερμοκρασία : 190°C στον αέρα
  • Σκεύος: στρογγυλό ταψί 28 εκ.

Υλικά για την ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό (μέτριο)
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ (περίπου μισό φακελάκι)
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 1 βανίλια

Υλικά για την γέμιση

  • χυμό από 1 λεμόνι (ή εναλλακτικά 1/4 φλ. κονιάκ)
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 4 μήλα, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια  και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε  το βούτυρο και το αυγό. Αναδεύουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια μας, μέχρι να διαμορφωθεί η ζύμη σε μορφή τρίμματος (προσπαθούμε να μην είναι ομοιογενοποιημένη σαν ζύμη ψωμιού).
  • Για τη γέμιση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού (ή εναλλακτικά το κονιάκ) στα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε με αργές κινήσεις.
  • Απλώνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή  ζύμη στο ταψί στο οποίο έχουμε φροντίσει να τοποθετήσουμε λαδόκολλα (ή εναλλακτικά να το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει). Προσθέτουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στη ζύμη. Τέλος, ρίχνουμε διάσπαρτα την υπόλοιπη ζύμη πάνω στη γέμιση.
  • Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180°C στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.
  • Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον, 30 λεπτά πριν την κόψουμε.
  • Προαιρετικά κοσκινίζουμε πάνω στη μηλόπιτα ζάχαρη άχνη και κανέλα.

The happy side of life @sweetathens
(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave A Comment