Carrot cake

Υλικά για το cake

  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γλ. (κοφτό) μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 130 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml ρόφημα φυστικιού, χωρίς ζάχαρη
  • 300 γραμ. καρότα, τριμμένα

Υλικά Frosting

  • 200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ρόφημα φυστικιού, χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γραμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ηλιέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ρόφημα φυστικιού.
  • Ρίχνουμε στο δεύτερο μπολ το πρώτο μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, έως ότου ενωθούν σε ενιαίο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, αφού έχουμε απομακρύνει όλο το ζουμί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα, μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50-60 λεπτά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε το frosting. Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το ρόφημα φυστικιού, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 1 λεπτό με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε απο πάνω το frosting και είναι έτοιμο!

Η Κιρέντα και η μητέρα της Βιολέτα διατηρούν τον λογαριασμό @foodbuddiesgr στο Instagram

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave A Comment